onsdag 15 februari 2012

Träden är taket, träden är lungorna, träden stabiliserar eco systemet.
Träden är skydd för dom mindre, träden skapar massor med löv och håller igång micro livet, svamparna och maskarna luftar rötterna med sina gångar !

Träden höjer temperaturen på vintern och bäddar in dom små till vintern dom ger skugga och sprinklar dom små när vädret blir för hett med vatten som kommer från större djup.

Visdom måste börja gå före vinst pengar tillväxt om vi ska ha en värld där en framtida människa ska kunna växa och må bra i.

Vi måste börja använda sunt bond förnuft och den förmågan har alla.En del av mej är full av sorg över att jag ska behöva sitta här och skriva så själv klara saker, men det är nödvändigt för många är så avskurna från allt som är naturligt idag.

Så jag sår fröna för framtiden och en dag så kommer alla veta att träden är starten till nya gemenskaper
av växter i samexistens som är livs givade.för alla.

Nej jag talar inte om stora arealer med sura granar som gör allt surt.

Jag talar om blandade skogar,lönn, björk, alm, lind, om nötter valnöt, hassel och persika, persimoner , plommon, kiwi, päron, äpple,kvitten.  små och stora träd som trivs tillsammans jo gran och tall med men inte 200 hektar inga mono kulturer.

En av dom vackraste filmer jag vet är MANNEN SOM PLANTERADE TRÄD:
Endel säjer att vi lever i rikedom men det är en illussion vi lever i fattigdom ... art fattigdom, sort fattigdom.
Vitamin fattigdom, maten vi får är gammal och inte kvalitets mat.

Ja du kan så frön vem kan stoppa dej .. vad gör du av kärnorna ?

Varför ska vi köpa saker som växer här ?
Varför ska dom fraktas runt halva jorden och behandlas med diverse medel för att klara transporten, besprutas med kemikalier för att det är monokulturer och gödas med kemikalier.

Sen ska vi äta dom ... BLÄÄÄ !!

Jo jag vet varför.. det finns dom som tjänar stora pengar på att det är så här och flertalet förstår inte hur det går till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar